All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

11 Frågor som vi har med samboer har

1. Tvättrutiner

Hem och hem är något väldigt personligt. Så personlig att man väljer att välja när och hur mycket man ska tvätta. För vissa är det lättast att tvätta lite åt gången, medan andra tar allt i en stor röra. Detta kommer givetvis att skapa ett missförstånd om rutinerna inte avtalas i förväg.

2. Var är den fasta platsen för saker?

Om du har läst Viivilla. Nej, bananerna borde vara på köksdisken, inte bara lämnar de dem i kylskåpet eftersom någon vill att de ska ringa dem också. Det här är inte precis det tema som skapar störst krigföring, men om irritationen är låst in för länge, glöm inte att det plötsligt luktar en dag. Blandas helst med allt annat ovanpå kakan.

3. Dagtidrytme

Det förväntas av ett särskilt kärlekspar att du stannar samtidigt. Det finns tydligt undantag från varje regel och kan orsaka problem om du inte har diskuterat det här ämnet i förväg.

Någon är helt borttappad på kvällen, medan andra föredrar att ta tvätten och morgondagens middag på tandläkarens tandpetare. Tala om det - och instämma - undvik missförstånd och framtida argument.

Läs också:

Färgalternativ på bin

Färgskalan av hoopla har mycket att säga till helhetsintrycket av fastigheten. Bestäm vilken effekt du vill ha innan du väljer färg.

Så vem ska städa disken? #roommateproblems

Ett foto publicerat av Andrew (@ silentknight859) den 9 december, 2015 kl 16:42 PST

4. Besök

Det är trevligt med företag och samhällsliv, men inte efter 8+ timmar på jobbet och huvudvärk. Du vill bara inte vara sour room kompis som frågar samboers sällskapsfält framför TV: n för att vara tyst när du går till rummet bredvid heller.

5. Middagsvanor

Du bör alltid göra hälsosamma, kreativa och svåra middagar varje dag, och trycket är tillräckligt för att ta en paus. Plötsligt blir det klart att du inte kan dölja dina frusna pizzavanor mycket längre eftersom du inte kommer till en enda middag du kan göra tillsammans.

6. TV-tid

De ultimata och klassiska samlevande ledarna är vad man ska titta på och vem kommer att styra fjärrkontrollen. Vad gjorde du innan upptagningen gjordes och cupfinalen fortsatte med säsongsslutet till vänner?

Läs också:

Har du något av dessa saker hemma? De kan vara farliga!

Många produkter återkallas eftersom de kan vara direkt farliga att använda. Kontrollera om du har sådana fall på den här översiktslistan.

7. Vem ska använda bilen?

Bra argument, tålamod och hög röst är vad som händer när kriget handlar om vem som ska använda bilen. Det överraskar inte oss, bara det problemet har brutit mer relationer än vi tror.

8. Vem ska betala för maten?

Du borde ha talat om detta innan du går till köen i affären, men det är nog inte lätt att komma överens. Skulle du alltid betala för din egen mat eller dela räkningen på två varje gång? Vad händer om man äter mer ost än den andra, eller den tömmer oreganokryddet?

9. Pengar Användning

Som nya samboer kan det tyckas frestande att dela allt, till och med pengar. Felleskonto verkar så romantiskt och bra i teorin, men är ett föremål för mycket argumentering i praktiken. Om man använder det gemensamma kontot för att betala för öl eller snus för sig själv, kommer den andra definitivt att ha något att säga om frågan.

Läs också:

Därför borde du äta mer baljväxter.

Belgiska frukter ökar blodsockret långsamt, dessutom innehåller de lågt fett och är väldigt näringsrika.

Ett foto publicerat av jessicag303 (@ jessicag303) den 15 jan, 2016 klockan 20:00 PST

10. Hygienzoner

Om du har stannat med andra tidigare har du märkt att alla har olika preferenser och rutiner när det gäller duvor och beteenden i badrummet i allmänhet. Det som naturligt faller för din samboer kan tyckas helt ofrånkomligt för dig.

11. En egen vana

Kanske är det värsta med att ha en samboare att du låter någon annan se dina egna vanor. Plötsligt är du blyg för att äta en halv ruta av Ritz till favoritserien, eller inse att favoritunderkläderna verkligen borde ha kastats längst.

ADVERT

Mest populära