All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

10 Sätt att bli av med lukter i

En sak är att ta bort fläckar, men hur man tar bort vad du inte ser? Lukten av bostäder blir snabbt ett inomhusklimatproblem om det inte tas hand om. Som med någon annan lukt, det bästa sättet att ta bort luktkällorna.

- Om detta inte görs, kan lukten sitta på textilier och andra porösa ytor, och dessa är sekundära luktkällor, förklarar Karina Odegaard, Cand Scient i analytisk kemi

-. Lukt kommer att "hänga i" också efter att den primära luktkällan har tagits bort.

Dålig rengöring resulterar i dålig lukt

Eivind Seiness är chef för Abracadabramat. Enligt honom är lukten i köket främst en signal om dålig rengöring.

- Om allt är väl rengjort och rent: Ingen dålig lukt.

Han förklarar att klicka. nej att han själv upptäckte en dålig lukt i sitt kök hemma.

- Det luktade som någons extremt dåliga andetag, bara starkare.

- Jag tvättade och tvättade igen. Jag upptäckte att i det papperskorgen är ansluten till dörren under diskbänken i skåpet under diskbänken, måste den ha en gång matrester från skräp på undersidan av diskbänken, som förblev. Jag skrubbade och desinficerade, och sedan dess luktade det inte illa i mitt kök.

Bli av med den sårade lukten

Konsumentens webbplats boldsky. com har listat 10 praktiska sätt att bli av lukter i huset:

För att förhindra lukt i huset

Rent gallret medan du sover

1. Töm skräp varje dag: Ett sätt att undvika otäcka lukt i köket är att bli av med soporna varje dag. Även matavfall som bara är en dag gammal kommer att lukta.

2. Använd slutna papperskorgar: Var du än väljer att placera skräp, bör de alltid vara stängda med lock. Om inte, det kommer att stinka.

3. Använd inte öppen tvättkorgar: du sätter alla illaluktande och svettig kläder i dessa korgar, så att det kommer att lukta är oundviklig. Av denna anledning bör du också se till att tvättgardinerna är helt stängda.

4. Lämna aldrig mat som står ut: Ett av de mest effektiva sätten att förhindra att ditt kök luktar illa är att vara försiktig med att täcka all mat som finns där ute.

General Chef för Gourmet Chefs. nej, Jan Ivar Nykvist, förklarar att klicka. nej den gamla frukten som luktar illa lockar flugor.

Kontrollera alla frukter dagligen. Om ett äpple blir dåligt så spolas det snabbt på den fräscha frukten.

Nykvist varnar också mot öppna matar i kylskåp som avger lukt.

- Köp en vakuummaskin som ökar hållbarheten hos råvarorna och förhindrar att lukt sprider sig.

5. Håll badrummet torrt: Om badrummet ofta är vått och tätt, kommer en smaklös lukt att uppstå. Så var noga med att torka upp allt vattnet.Dessutom, om du är noga med att fylla badrummet med frisk luft från tid till annan, kommer det att göra badet luktat bra.

6. Torka diskbänken: Underlåtenhet att torka efter matlagning kan leda till en otäck lukt. Broom och resten lockar också insekter, så håll som regel och torka alltid upp när du är redo att laga mat.

så smutsigt hem med dig

Nykvist förklarar att vatten och smuts som rinner ner mellan bänken och väggen kan vara orsak till dålig lukt i köket.

- Är alla sprickor täta? Se till att alla sprickor är förseglade i köket.

- Det gör det enklare att hålla köket rent och dålig lukt inträffar mindre ofta, råder han.

7. Använd ett aromatiskt rengöringsmedel: Använd en lämplig lukt istället för att använda en vanlig desinfektionsmedel. Speciellt citron lukt för golv luktar mycket bra.

8. Stäng badrumsdörren: När någon använder toaletten är det inte ovanligt att en dålig lukt uppstår. Var därför alltid säker på att stänga badrumsdörren för att förhindra att lukten sprids i resten av huset.

9. Att inte ha en öppen skohylla: Inte bara bör du ha en skohylla som kan stängas, också undvika att illaluktande skor direkt.

10. Låt solstrålarna komma undan: Solljus är förmodligen det mest effektiva sättet att förhindra ett svagt hemande hem. Låt sedan solstrålarna fly undan för att få en ny lukt.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

Undvik kök misstag

Hur då gnuggade vi raklödder på spegeln

Du tvättar väl inte underkläder 40 grader?

ADVERT

Mest populära