All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

10 Tips för uthyrning

[Ogiltigt objekt (NAV)]

 • Referenser.

  Många elever har varit hyrare tidigare. Kontrollera alltid deras referenser för att vara på den säkra sidan. Om de har lämnat ett bra intryck efter tidigare uthyrning kan det vara värt att betala ut till dem, snarare än en som är villig att betala ett högre pris.

 • Insättning.

  Kom ihåg att ta en insättning. Upp till sex månader av hyran kan sättas på blockerade konto hos banken för säkerhet av hyran och eventuella skador. Observera att pengarna är ledande och att de inte kan användas av dig som hyresvärd under hyresperioden. Kontakta din bank för att skapa ett konto!

 • Contract.

  Skriv alltid ett kontrakt! Vänligen använd vårt kostnadsfria leasingavtal. Hyresavtalet kan antingen avslutas eller begränsas. Tidsbegränsade avtal kan vara en fördel eftersom du vet när hyresavtalet ska avslutas.

 • Kom ihåg att ha en "särskild obligatorisk grund", det vill säga en utkastsklausul i kontraktet. Detta ingår som ett separat föremål i vårt kontrakt. På så sätt kan leasingavtalet avslutas av myndigheterna om hyran inte betalas i tid eller hyran vägrar att flytta ut efter att hyran är över. Utan en sådan klausul är du mycket billigare som hyresvärd.
 • Kontrakt och nyckel.

  Skriv kontraktet innan du ger upp nycklarna. Om du glömmer detta kan du riskera att leasetagaren inte undertecknar kontraktet och leasingavtalet regleras endast av bostadslagen.

  Som hyresvärd kan du bli värre bort. Till exempel har du ingen "särskild obligatorisk grund" som beskrivs i ovanstående stycke.

 • Har separat kraft och telefonabonnemang. Låt alltid din egen telefon och ström abonnemang om möjligt. Om det här är svårt, bör du ordna kontokort med en årlig avräkning för att täcka kostnaderna.
 • Kontrollera efter 14 dagar.

  När hyran är över har hyresvärden fjorton dagar att titta över lägenheten och annonsera eventuella skador. Skador som annonseras senare kan inte hävdas.

  Är du så olycklig att du måste gå till förlikningskommittén för att lösa en tvist om ersättning ska ske inom två månader efter att hyran är över. Då kan du låta insättningen avbrytas tills tvisten är avgjort.

 • Läs kontraktet noggrant!

  Ju bättre du har skrivit kontraktet desto starkare kommer du att stå. Naturligtvis gäller detta också för hyresgäster! Ta dig tid att gå igenom kontraktet. Det finns mycket att lära sig genom att komma in i detaljerna i kontraktet.

 • Gå igenom.

  Innan du går in ska du gå igenom rummet / lägenheten tillsammans och skriva ner intag och egendom. Lägg märke till allt som saknas, så du inte håller med om hyran är över. Denna procedur kommer att upprepa dig självklart i slutet av hyran.

 • Var rätt, men flexibel.

  Se till att du inte hänger i dina egna dårar, flexibilitet är nyckelordet. Ett bra personligt förhållande mellan parterna är alltid en fördel. Kom ihåg att de flesta hyrorna löses utan problem, men vi brukar bara höra om fall där hyresvärden och hyresgästen har bete sig som en hund och en katt.

Lycka till!

ADVERT

Mest populära