All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

10 Goda råd för god försäljning

Oavsett om du har ett hem försäljning precis runt hörnet, eller om det ligger långt in i framtiden, då dessa tips kan vara bra att läsa - de flesta av oss gå igenom flera fastighetsförsäljningar i livet.

Tyvärr får vi ofta inte det bra pris vi ville ha, men om du följer dessa tips nedan kommer hemförsäljningen att bli lätt.

Elly J. Farstad, fastighetsmäklare i DNB Eiendom har under flera år i jobbet fick goda erfarenheter på det som verkligen tilltalar köpare.

Skapa ett gott humör

- Du får först ett intryck en gång. Om köpare känner sig välkomna när de kommer hem är det väldigt viktigt om de vill ha egendomen och bjuda, säger Farstad.

Det är inte en stor kostnad att välkomna dig. Dekorera med färska blommor, servera frukt på utsökta frukträtter och håll det rent, så köparna är på språng.

Genom att göra detta sätter du humöret för hur mysigt de kan vara om det här huset blir deras.

Använd förråd och garderober

- Det är viktigt att uppehålls visas bäst och att du säljer spenderar tid på detta innan fotografering och visning. Men vad du måste tänka på är att du ska sälja bostäder och inte möbler. Det betyder att allting är onödigt packat eller lagt i garderober, säger hon.

Om du inte har möjlighet att packa upp allt, kan lagring och lagring fortfarande användas. Att ha rutor placerade där kommer inte att skämma bort köparens intryck - det kan till och med fungera positivt eftersom du vet hur bra lagringsutrymmet är.

Se till att du inte fyller golvet - det kommer att ge motsatt effekt och virka rotig.

Läs också:

Sju tips för hemköpare

Ska du köpa ett hem för första gången? Läs de sju tips från konsumentekonomen innan du börjar.

Röra inte allt innan hemförsäljningen

Rör inte för mycket innan du säljer. Det är inte alltid värt att lägga upp de dyraste rummen kök och badrum.

- Du borde göra en helhetsbedömning av ditt hem innan du börjar borsta upp. Om du har ett grundläggande kök och badrum finns det inget behov av att borsta upp. Det kan räcka för att måla väggarna i vardagsrummet, som vardagsrum, hall och kanske sovrum, rådgör Farstad.

Vi i Norge är glada att förstöra. Så om du har ett äldre hus med stora uppgraderingsbehov är det bästa att låta det stå så.

Flera hemköpare går till marknaden med just den drömmen; att borsta allt för att ge hemmet exakt deras personlighet.

Hämta den sista listan

Glöm inte de små detaljerna. Oavsett om du säljer ett gammalt eller relativt nytt hem, ska detaljerna vara på plats.

Missande listor, sprickor i flera plattor och väggarna är täckta med små hål, så du borde fixa den.

"Vi köper bostäder i det prisklass vi har möjlighet till och det är lika viktigt att ytorna är rena", säger Elly Farstad.

Tänk på trädgården. De flesta människor kör alltid i trädgården innan de går in. Gräsmattan borde klippas, häcken trippade och blommans lickade.

Om du har andra ornament i trädgården, ska de också tvättas och visas som "nya". Det är som hemmet, ett snyggt utrymme ger köparna möjlighet att fantasera hur de kan få det.

Läs också:

Med trä på taket

Det är ganska möjligt att klä taket med trä. Det har gjorts i århundraden, och trätak kan ha en längre livslängd än du tror.

Inte alla gillar lycka till

Farstad rekommenderar alla att aldrig spruta någon form av lycka innan de tittar på.

- Att lägga lukt som vanligt är inte i hemmet kan ge intrycket att något är fel och att det finns något du vill gömma. Mina kunder får inte använda doftljus eller andra syntetiska dofter före displayen. Om det finns en allergi på displayen, kan det hända att det går ut och då kan han / hon förlora intresse för bostaden, säger Farstad.

Att hyra bostads stylists före försäljning är en växande trend. Enligt NRK spenderades cirka 40 miljoner dollar på bostads styling endast i östra regionen. Frågan är om det är värt att spendera pengar att hyra stylister.

- Jag har god erfarenhet av att hyra bostads stylists före försäljning. Det finns ett brett utbud av stylister för detta. Jag har god erfarenhet av Indigo Interior och Ide AS. Vissa av våra kunder har stora och / eller äldre möbler som kan ge ett negativt intryck, säger Farstad.

  • Sälja bostäder? Få erbjudanden från flera mäklare (kommersiell länk)

De 10 tipsen

1. Dra bort allt onödigt inuti. Allt personligt som dekorativa föremål och bilder ska tas bort. Några möbler för att visa rummets storlek och ge köparna några idéer kan lämnas. Samtycka med mäklaren vilka möbler detta borde vara.

2. Tveka inte att leva. Fyll upp dem med kartonglådor med föremål som ska lämnas ur sikte. Men lägg aldrig saker på golvet. Det verkar vara rörigt och rummet kommer att fungera för lite.

3. Spendera inte onödiga dollar på renovering. Titta på köket och badrummet är ganska bra, det är inget skämt. Det är så dyrt att borsta och kommer ofta inte att vara värt det.

4. Gärna måla väggarna i något gemensamt rum. Färger i samma toner, ljusa färger, öppna rummet och ge ett bra flöde.

5. Har du ett hem med stora uppgraderingsbehov? Lämna det så. Fler människor vill bara ha sådana hem, där de kan riva allt och bygga det på samma sätt som de vill.

6. Hur som helst: Sätt på saknade listor, snäva sprickor och hål!

7. Har det varit några husdjur eller rökt? Så luft ut bra! Det bör bara luktas nyvasket och inget annat. Något annat kan göra köpare svänga in dörren.

8. Om du har en gammal och föråldrad säkring bör du ha en EL-kontroll före försäljning. Med tanke på huskontroll är det något som gör fler köpare nöjda. Byte av el är en stor konst många är inte redo att ta med sig en gång efter handel.

9. Rensa trädgården som hemmet. Det ska vara nyklippt gräsmatta, trimmad häck och släckta blombäddar.

10. Att få råd att använda bostads stylister kan ofta betala sig. Prata med din mäklare om det här är något att tänka på.

ADVERT

Mest populära