All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

10 Tips för en bra färgschema

 1. Huset är målat med oljepåse, halvvitt med blågrå karma.
  Håll din granne borta. Välj en färg som passar in i grannskapet, titta på de färger som valts på husen runt. Man kan tänka igen även om man anpassar sig till grannskapet. Titta på andra färgtoner eller komplementära färger till dem som redan finns - olika färger som matchar ändå.
 2. Torka och röra. "Måla huset svart" har vi hört förut - tänk på husets färg. En mörk färg gör väggen varmare i solen, och den torkar snabbare efter nederbörd. Det betyder att du kan vara bättre rustad att attackera attacker, vilket kan vara knepigt i ett fuktigt eller solfyllt område. Om det finns mycket sol kan det vara en nackdel eftersom borden kan brista för mycket torr.
 3. Tänk på arkitekturen och stilen på huset och hur det påverkar färgen. Taket dominerar också huset, kom ihåg att ta hänsyn till det. Om huset har en historia kan du kontrollera vilken färg den ursprungligen hade.
 4. Titta på terrängen, huset är fristående, man kan överväga en färg från naturen som gör att huset anpassar sig till terrängen. Kom ihåg att naturen förändras med årstiderna.
 5. Har du en trädgård runt huset? Med en neutral färg på huset är du mer fri att plantera färgglada blommor och prydnadsbuskar längs husets vägg.
 6. Kontrollera med kommunen om det finns begränsningar för färgval i ditt område.
 7. Få inspiration! Gå på en söndagsresa eller få inspiration från en annan kant av landet. Blad och huskataloger visar variationerna. Färgtillverkare har också bra broschyrer med både färger och miljöbilder.
 8. Förbi datorn. Flera malleanska leverantörer har webbplatser där du kan prova olika färger. Beckers kan du ladda ner en färg program, Flügger "Lek med färger" färg för en dataanslutning i ett hus, och Jotun har en interaktiv färgväljaren för utomhusfärg. Nordsjø har ett färgschema där du kan färga ett hus som liknar ens eget.
 9. Prov Box. Köp en liten låda med färg och prova den på en liten del av väggen, eller en skylt som sätts upp på väggen. Kom ihåg att solen, skuggan, dag och natt påverkar husets färg. Prova färgen tillsammans med någon kontrastfärg på kanterna och ramarna, färgen ändrar karaktären efter kompositionen.
 10. Ska du välja fler färger? Använd samma färg nyans på väggar, kanter och ramar om ett helhetsintryck av huset är önskvärt. Då blir du mer fri när det gäller utomhusområdet, terrassen och trädgården. Om utomhusområdet är lugnt och neutralt, har man råd att välja en större kontrast mellan vägg och kanter. Kom ihåg att vissa färger kan bleka av solen; leta efter färger som tålar blekning något

ADVERT

Mest populära