All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

10 Goda råd för en billigare och effektivare renovering

Alltför många kastar sig huvudstupa in i en omfattande renoveringsprojekt, bara för att upptäcka halvvägs att de saknar de produkter de behöver, eller att hantverkare inte kan komma in om två veckor - eller bara pengarna spenderas!

- En onödig lång renoveringsperiod kommer bara att störa dig och din familj ", säger inredningsarkitekt Wenche Aurland. Se till att du har alla nödvändiga verktyg och produkter i ditt hus innan du börjar, och noggrant tänka på ordningen med saker att göra. Om du får detta misstag kommer det inte bara att orsaka dig mycket extra arbete, det kommer att kosta dig för mycket.

Det första du behöver göra är att göra en noggrann kontroll i din plånbok för att ta reda på hur mycket pengar du har till ditt förfogande. Men kom ihåg att ROUND UPPOVER! Renoveringsprojektet har en sorglig tendens att vara dyrare än förväntat, för att du glömmer att ta med alla de små saker som dyker upp under vägen. Det är bättre att ha lite extra och fortsätt!

Ett framgångsrikt renoveringsprojekt börjar alltid med papper och penna. Skriv ner exakt vad du vill göra och gör prioriteringar baserat på hur mycket pengar och tid du har till ditt förfogande.

- Det är viktigt att komma dit hela tiden. Om du stöter på saker som kommer att utföras under vägen, kan det påskynda processen snabbt. Dessutom kan du få rabatter när du köper allt på en gång och du sparar tid när du släpper alla ryggsäckarna fram och tillbaka till affären.

3. Statusrapport!

Då kanske du vill skapa en så kallad statsrapport. I det beskriver du hur rummet som ska renoveras ser ut idag, exakt vad du ska göra och vilka verktyg och produkter du behöver.

- Om du börjar pissa upp utan att känna till hemmet, kan du mötas för många överraskningar. Och överraskningar tenderar att vara kostsamma. Läs mer om hur man skapar en statsrapport om ifi. com

Om du behöver hjälp av en professionell, villkoret rapport med en grundlig beskrivning av vad som ska göras, ett arbete som har utmärkt grund för prisjämförelse mellan olika hantverkare.

- Begär alltid ett citat från två till tre hantverksföretag!

5. Befälhavaren tar ansvar!

Om du behöver fler hantverkare kanske du vill delta i en mästare. Han tar ansvar för det arbete som ska utföras och ser till att hantverkarna anländer till rätt tid och i rätt ordning.

- Utgifter för en mästare kan snabbt sparas när det gäller effektivitet!

6. Rita kontrakt och undvik problem!

Använd alltid ett kontrakt! Det kan spara dig mycket onödig frustration, vilket gör att båda parter begår och arbetar mer effektivt mot ett framgångsrikt resultat.

- Det finns kontrakt för både små och stora renoveringsprojekt. Fråga antingen hantverkaren för ett kontrakt eller ladda ner ett kontraktsformulär från www. DinSide. com / bostäder.

7. Tillstånd - inte förlåtelse!

Om du har spenderat tiotusentals dollar på renoveringen är det inte roligt att sätta din hatt i handen och be om förlåtelse. Var noga med att få en tydlig signal från alla nödvändiga parter innan du börjar, oavsett om det är antivirusprogram, bostadshus eller granne.

- Renoveringen kan snabbt bli ett hemskt nöje om det verkar bryta mot några regler.

8. Föreställ dig framtida försäljning!

Om du inte planerar att stanna i ditt hem under resten av livet, kanske du vill ha framtida försäljning i åtanke när du planerar din renovering. Vissa renoveringsprojekt kommer att få större inverkan på både värdet och intresset hos hemmet än andra. (Läs mer om "The Profitable Renovation Projects", på sidan). Samtidigt som bra jobbat arbete och god kvalitet, kommer vi alltid att väga positivt med en framtida köpare.

Det kan vara en bra idé att motstå frestelsen att kasta in på den sista golfvågen. Åtminstone om du inte planerar att upprepa renoveringen var tredje månad.

- Försök att hitta lösningar som du tycker du kan vara nöjd med över längre, och variera med detaljerna!

10. Urklipp

Det kanske inte är det mest spännande klippbordet du har skapat, men definitivt det mest användbara! Var noga med att lista ditt namn och tillverkare av alla produkter du har använt, och lim en bit tapeter eller en speciell skruv. Namn på verktyg, hantverkare och andra erfarenheter du har gjort längs vägen kan också vara användbara att notera.

- Ju närmare du är desto lättare blir det för senare underhåll eller nästa gång du ska laga mat!

ADVERT

Mest populära