All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

10 Saker du kan använda salt till

Det är inte utan anledning som vi talar om inte ens har salt i mat .

Salt är en av de viktigaste ingredienserna i köksskåp. Utan salt blir mat tandlöst. Du behöver inte spendera så mycket (för salt är naturligtvis en av de saker som hälsovårdsmyndigheterna varnar regelbundet), men när maten saknar alla är det oftast salt. Oavsett om du gör chokladpudding, bullar, pasta sås eller koka potatis.

Salt är dock mycket mer än en smakförstärkare. Nedan har vi samlat tio tips för andra saker du kan använda salt för.

7 smarta saker du kan använda aluminiumfolie för att

# 1: Kill mördarsniglar

Nu kan det inte vara human , men då varken sniglar människa.

Dessutom äter de djurodlade trädgårdsgrödor och söta jordgubbar. Strö salt på snigeln och dö sedan. Enkelt och enkelt. Men var försiktig så att du inte dödar växterna i samma orm.

Här hittar du också tips om hur du kan bli av med de irriterande sniglarna.

# 2: Herbicid

Salt bör också vara en effektiv herbicid. Strö saltet i närheten av gräsmattan. Men var försiktig så att du inte kommer nära de plantor du vill behålla.

Detta passar bäst på platser där du inte vill ha något att växa.

Om du inte vill ha salt kan ättika vara ett bra alternativ.

EDDIK: Vinäger tar även gräset - enkelt och effektivt. Foto: Kristin Sørdal. Se mer

# 3: Smärtfri silver polish

Du kanske har hört att salt är inte bra att kombinera med silver, och att det kan leda till att silver samtal, eller oxiderar.

Det finns absolut ingen tvekan om att silver reagerar med salt och kombinera salt med varmt vatten och aluminiumfolie, har du skapat en enkel, billig, miljövänlig och enkel silverputs. Var noga med att skölja bort efteråt.

Har du förresten hört att du kan använda tandkräm för att borsta ditt bestick? Du borde verkligen göra ...

# 4: Body Scrub

skapa ännu: Det är lätt att göra din egen kropp scrub av salt och olja. Visa mer

Råhavssalt är huvudbeståndsdelen i många dyra och exklusiva kroppsskrubbare, och blandas ofta med aromatiska oljor eller andra tillsatser.

Du kan göra det själv! Du kan också använda bara havssalt, men vi rekommenderar att fukta det något så att det inte finns några strössel så mycket, och du får en hel del spill, till exempel med en rimlig olja.

# 5: Dämpa kliar

Kliar det? Ta ett saltvattenbad.

saltbad mot hudsjukdomar såsom eksem och psoriasis har använts i hundratals år, men du behöver inte gå till en salt källa till glädje för salt kliar reliefeffekt.

Fyll badet med varmt och varmt vatten och strö lite med salt.Vissa grova havsalt, vilket är mycket billigare än bordssaltet. Rör väl så att allt salt är upplöst.

Här kan du läsa mer om salt och spa och Dinsides besök på Lesø spa och kurser, där salt är en av de viktigaste ingredienserna.

7 tips för dig som tycker att det suger att tvätta bad

# 6: Kombinera Medelhavet

Det är inte bara kroppen som kan skrubbas rent och trevligt med salt. Om du inte har någon slipmedel till hands, rekommenderas att tvätta med ättika eller citronsaft blandat med salt för bra rakningseffekt.

Observera att detta inte är smart på känsliga ytor som ljusa repor.

Om du är intresserad av flera smarta tvättområden, bör du också kolla in den här billiga blandningen som gör din dusch ren på 1-2-3.

# 7: Brandsläckning

Om olyckan är ute och en brand uppstår i hemmet är det viktigt att stänga av det så fort som möjligt.

Och då får du vad du har till hands. Visste du att salt är en effektiv brandsläckare?

Detta hjälper naturligtvis inte på de största bränderna, men du har en salt källare till hands, kasta salt på lågorna, innan förvärva brandsläckaren eller -Den matta som uppenbarligen inte många meter från kaminen.

Dessa punkter bör vara medveten om, om du är förtjust i vin

# 8: Rengöring hund

är bostäder fyrbenta vän så lite förtjust i vatten att det är fullt minns levande när han ska tvättas, kan du coat rengöring spets vara en lösning mellan sänkorna. Eller hundens svar på torr schampo, om du vill.

Stänk salt på pälsen och gnid det försiktigt innan du borstar ut det. Saltet absorberar sedan fett, smuts och oholhet.

Tips: Salt din hund över en grus promenad full av ogräs, du kan slå två flugor i en smak.

# 9: Rengör konstgjorda blommor

Konstgjorda blommor blir mer naturliga och säljs som aldrig tidigare.

Produktionstekniken är nu så bra att det är nästan omöjligt att se skillnad, men en sak håller på med att kasta hemligheten: Ett tjockt lager av smuts och damm.

är ett smart sätt att rengöra dem att ta en bra handfull (eller två, om du har en stor bukett) salt i en påse, sätta blommorna i det huvudet först, och skaka väl. Voilà: Rengör blommor.

Här bör du själv se till att det är så tätt som möjligt så att du inte skakar saltet bortom, men runt blommorna.

Detta bör göra med orkidéer din beställning för dem att hålla längre

# 10: Få blommorna att räcka längre

Är du bland dem som inte bara döda krukväxter, men också utplåna blommorna i vasen? Det viktigaste du gör är att beskära dem ordentligt innan du sätter dem i vatten.

Rosor ska skäras snett, tulpaner över, och något borde faktiskt stå utan vatten för en liten stund. Kolla med blomsterhandlaren.

Om du inte fick några näringspåse, kan du använda en nypa salt i vattnet och stanna längre. Om detta inte fungerar är det värt att ta en titt på dessa tips, vilket också gör blommorna längre.

Använd inte salt på röda vinfläckar!

Men det mest kända salttricket bör hålla dig långt borta:

Att spruta salt på röda vinfläckar för att suga upp vätskan. Detta kan fungera mot dess syfte. För även om den röda färgen är borta riskerar du att ersätta den med en grå fläck, vilket är mycket svårare att bli av med än den röda vinfläcken.

INTE SALT: Snabbt spillat rött vin, men använd inte salt för att ta bort fläcken. Foto: NTB scanpix. Visa mer

Är du extra otur, det fungerar helt mot sitt syfte och hjälper till att hålla fläcken: för salt används för att fixa färg till textilier.

Om du har färgproblem bör du titta på Dinsides stora färgningsguide.

Denna artikel publicerades först juni 2012 och uppdaterades i juli 2017.

7 saker som alla med körkort ska vara medvetna om

ADVERT

Mest populära