All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

10 Enkla tips för att spara i vardagen

1. Mer dopapir värde

Har du någonsin dra lite för hårt i pappersrullar, och plötsligt finns det en mätare av papper på golvet? Försök att trycka på dorullplattan, så rulla inte papperet direkt.

2. Låt inte vattnet springa

Tar det lång tid innan vattnet får den temperatur du vill ha? Ha en kruka som står bredvid kranen så att du kan fylla på det medan du väntar, och sedan använda vattnet för att vattna såsom blommor eller koka potatis.

3. Dubbelavkalkning

När du avkalkar kaffemaskinen eller vattenkokaren nästa gång, ta hand om den första omgången av vatten och avkalkning. Töm vattnet i en påse och binda det runt duschmunstycket. Efter några timmar är duschmunstycket nytt!

Läs också:

Denna "stuga" kostade bara några hundar

Detta rotiga källarrummet omvandlades till en "stuga" på sex veckor. Kostnad: ca. 700 kr.

4. Spara plastfolien

Det är ofta en del manipulering med plastfilm innan du får rätt längd, och det har en tendens att krypa upp och måste kasseras. Men om du rullar i frysen för en stund nästa gång blir det mycket lättare att hantera.

5. Var försiktig med shampoo

Att använda en tvåldispenser också för schampo är en bra idé om du vill undvika att använda för mycket.

6. Använd alla tvättmedel

Du kanske tror att diskmedelet kommer att bli tomt, men om du fyller på lite vatten tar det 4-5 diskmedel. Detsamma gäller för schampo, balsam och duschgel.

Läs också:

Ta getingar, inte bin

Wasps kan uppfattas som aggressiv och offensiv nära huset, men det är möjligt att bli av med dem. Bees och humle ska dock vara ensamma.

7. Ta med egna väskor

Du har nog hört att tofflor räddar miljön, men visste du att du kan spara mycket pengar också? Till exempel, om du handlar tre gånger i veckan och köper två plastpåsar varje gång kostar det dig bra över 300 kronor om året.

8. Koka inte för mycket

Det finns ett enkelt sätt att spara ström när du lagar mat. När du kokar potatis och andra grönsaker behöver du bara täcka dem med vatten, vilket sparar både tid och pengar, eftersom det inte finns något att värma upp.

9. Köpa en torktumlare

Användning av torktumlare kan enkelt bli en dyr produkt i din budget. Men om du låter kläderna hänga på en torkställ tre gånger i veckan istället kan du spara upp till 750 dollar i strömkostnader om ett år.

Läs också:

Vad du bör tänka på innan du köper HD-projektor

Tänk på detta innan du agerar projektor

10. Hundrat procent tandkräm

Visste du att klämmorna som vanligtvis används för plastpåsar kan användas till andra ändamål? Om du sätter en klämma i botten av tandkrämröret när det verkar vara tomt och trycker det långsamt uppåt, får du det sista av röret.Om du är långsam, försök hålla röret under varmt vatten ett tag.

En platt-stickad älskling sparar några dollar. Foto: Idényt

ADVERT

Mest populära