All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

10 Tecken på att din katt älskar dig

1. Mallar kraftfullare

Som regel finns det flera anledningar till varför katten målar. Men när du hör att färgen blir extra hög betyder det att den visar en speciell kärlek till dig. När katten målar, hjälper den den att slappna av och det visar en känsla av tillfredsställelse.

2. Loving Bites

Det är lätt att se skillnaden när din katt biter för kärlek eller av andra skäl. När det gäller kärlek kan den bita dig lite försiktigt i din hand eller andra delar av kroppen medan den spelar eller när du ger det mat.

  • Läs också: 10 saker du är säker på att uppleva som kattägare.

3. Elting eller massage

När katten ger dig uppmärksamhet genom att massera eller jaga dig med fötterna, kan du vara säker på att du känner dig djupt ägnad åt dig. Även om det har klorna ut. Katten vet inte att det faktiskt kan skada och bara försöka återbetala den kärlek du visar den.

Läs också:

Hur man gör vispad grädde utan att piska

Med detta smarta trick har du alltid fräsch grädde i kylskåpet. Se hur man piskar grädde utan att piska.

4. Visar magen

Hur katten kan försöka få din uppmärksamhet är när den rullar på golvet och rullar runt. Att det visar dig magen är ett tecken på förtroende, eftersom katter föredrar att inte visa sårbara delar av kroppen.

  • Läs också: Hur får man reda på om hunden eller katten har tandvärk.

5. Blunking

Det sägs att katten kysser med ögonen, men att de sparar ögonkontakt till de som de gillar och litar på. Så om du får ögonkontakt med din katt och det långsamt blinkar för dig är det ett tecken på sann kärlek.

6. Tipping med pannan

När katten ger dig en kärleksfull push med pannan, är det ett tecken på att det verkligen älskar dig. Det är kattens sätt att märka dig själv som en egen, något som gör det med doftkörtlar som det sitter runt nacken och huvudet. Samma sak gäller när katten går mellan benen och när den ligger bredvid dig och du vill vara i kontakt. Allt detta är ett tecken på kärlek och säkerhet.

Läs också:

Hur enkelt tar du bort katt- och hundshår?

Har du också fått över alla hår som din hund eller katt har lämnat i soffan? Vi har testat tre bra metoder för att ta bort dem.

7. Lickar öronen eller håret

När katten slickar eller försöker tvätta håret eller öronen är det en av de tydligaste tecknen på vänskap och förtroende.

8. Slog hem döda djur

Även om det kan vara lite äckligt när katten släpper döda djur in i huset, borde du verkligen vara lite glad. Detta är ett tecken på att det regnar dig som en familj och försöker lära dig att fånga din egen byte.

  • Läs också: 11 anledningar till att katter gör livet bättre.

9. Lyftning av svansen högt

Kattens svans är en tydlig indikator på vilket humör det är. Ju högre svansen står, desto mer glad och nöjd är den. Om den strängen snöar omkring dig beror det på att det känns extra snällt.

Läs också:

Vad kostar det att ha en hund eller en katt?

Det är inte gratis att ha hundar, katter eller andra husdjur. Här hittar du en översikt över vad det kostar olika husdjur att kosta dig.

10. Det följer dig överallt

Ja, det kan vara irriterande när din katt följer dig vart du än går. Men då kan du komma ihåg att det är ett tecken på att det gillar dig och kommer att vara där du är.

Vill du ha mer nyheter och tips om hus och husdjur? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära