All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

10 Vägar till mer utrymme i små lägenheter

Fler och fler av oss lever kompakt, speciellt om du vill bo i stads- och stadsområden. Det här är fallet för stadsbor över hela världen och bor och lever både praktisk, bekväm och kompakt kan i bästa fall vara en utmaning - och i värsta fall en mardröm.

Inte alla har råd att hyra arkitekter och inredningsarkitekter för att helt planera eller flytta väggar och inredning.

Men oroa dig inte, det finns fortfarande hjälp att få. Enligt American Interior and Decoration Magazine House Beautiful kan man "lura" ögat för att tro att du har bättre utrymme med dessa 10 smarta tips:

1. Ta bort dörrarna

Om du bor kompakt kan det faktiskt betala alla dörrar i hemmet - förutom - förstås - badrumsdörren. Gardiner eller skjutdörrar kan snyggt byta ut inrederdörrarna och låta dig behålla mycket flöde i hemmet. Dessutom sparar du utrymmeldörrarna när de är öppna.

DROPP DOORS: I den här lilla lägenheten har du bytt ut alla innerdörrar med skjutdörrar. Foto: PHOTO: Boaz Javi & Jonathan Blum

2. Bli av med saker

Det är dåligt att vara maximalist om du bor i en liten plats. Var kristen både när du handlar och städer. Ingenting stjäl mer utrymme i ett hem eller i ett rum än rot.

- Ge dina rum att andas, förklarar Maxwell Gillingham-Ryandet, grundaren av Inredningsterapi Center, till House Beautiful magazine.

- En liten tomhet gör att det verkar som om det finns mer utrymme mellan de saker du faktiskt behöver.

Ett bra tips är att noga tänka på vad du behöver och vad du kan göra utan. Håll rummet städat och organiserat, tänk på att allt borde ha plats.

- Nips och dekorationer stjäl utrymme visuellt i ett rum, särskilt för den som inte från början så stor, förklarar inredningsarkitekt Solveig Baalsrud Svoor på Dis inredare MNIL i Oslo till Bonytt. nr.

- Ju mjukare och enklare ytor i rummet får vara, desto större kommer rummet att fungera.

3. Låt det tända

LJUS UPP: Använd ljus från flera och olika ljuskällor för att skapa djup och utrymme. Foto: PHOTO: Ikea

Belysning är ett viktigt inslag i hur rummet känns. För det första släpp så mycket naturligt ljus som möjligt och du kommer att bli förvånad över hur mycket det större rummet redan verkar.

De värsta renoverings misstag

Enligt Gillingham-Ryandet bör ha minst tre ljuskällor, alla i ögonhöjd, i ett rum - och se till att ha dem påslagna. Genom att ge dina ögon fler poäng att fokusera på skapar du visuellt intresse och en illusion av mer djup och utrymme.

Montera ett bra och funktionellt takljus och belysa alla staket och krokar med bordslampor. En dimbrytare kommer att se till att du kan bestämma rummets ljusförhållanden under dagen.

Baalsrud Svoor förklarar att det också kan vara smart att belysa väggar i ett litet rum.

- Kom också ihåg lamporna i hörnen. Detta undviker mörka ytor som försvinner och gör rummet mindre, berättar inredningsexperten.

4. Häng spegeln

En bra sak kan inte sägas för ofta, och så är det också med detta råd: Du hänga upp en stor spegel i en kompakt utrymme, kommer detta att reflektera ljus in i rummet igen, och gör att det känns större och ljusare runt dig.

5. Tänk på höjden

Häng upp gardiner som sträcker sig från golv till tak. Genom att göra detta kommer ögat naturligtvis att dras uppåt och en "idioter" att tro att både väggar och fönster är större än de verkligen är.

AVANCERAT: Stora speglar skickar ljuset tillbaka till rummet igen och får det att bli större. Foto: PHOTO: Yvonne Wilhelmsen

6. Stora storlekar

När lådorna dras ut, bytte lägenheten totalt

Många människor tror att du måste hålla sig till små snyggt möbler om du lämna ett litet utrymme eller en kompakt hölje, men detta är en del av sanningen. Enligt Gillingham-Ryandet och House Beautiful är det ännu enklare att välja några men större möbler än att satsa på små. Möjligen, till exempel ett sovrum, betygsätta en stor sak, som sängen, och köp så stor som möjligt. Detta, enligt Gillingham-Ryandet, kommer att skapa en känsla av att rummet är större än det egentligen är.

7. Att ha tillräckligt med garderobsutrymme

Storage är allt om vistas i ett litet utrymme, så det borde vara en prioritet att ta in så mycket garderoben -och lagringsutrymme som möjligt. Nästa steg är att hålla dessa platser städa och organiserade. Belysning kan göra jobbet enklare, så det finns inget ljus i dina skåp redan, du bör se till att detta är klart.

8. Färger och kontrast

FRÅN FLOOR TO DOO: Dessa gardiner gör att taket verkar längre från golvet än vad det verkligen är. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

Maxwell Gillingham-Ryandet anser att det är viktigt att använda färg för att skapa kontraster stanna i ett litet utrymme.

23. $ 000 delar rummen

- Torka golvet mörkt, håll väggarna i ljusa färger och måla taket helt vit, föreslå inredningsexpert.

- Detta gör att ögat börjar på golvet, och sedan drog upp väggen till taket, vilket gör att avståndet mellan golv och tak verkar större, vilket naturligtvis sedan gör hela rummet verkar mer omfattande.

Färger kan också användas för att skapa zoner i ett hem, vilket blir mycket användbart i ett kompakt hem, där du kanske vill undvika att dela rum med väggar och dörrar.

9. Ljusa färger

Många inser att ljusa färger kommer att återspegla mer ljus och att mörka färger "sväljer" ljuset, vilket är viktigt att tänka på i ett litet rum.

- Den ljusare färg du väljer på väggarna, även "längre bort" de kommer att agera, trodde därför att utrymmet i rummet är större än det är, förklarar Baalsrud Svoor.

10. Tvätta fönstren

LAY SUNS WITH COLORS: I små rum är det möjligt att definiera zoner med färger och kontraster. Foto: PHOTO: Nils Petter Dale

Det kan vara onödigt att påpeka, men i själva verket kommer smutsiga fönster att göra rummet inuti mörkare och mindre.

Planlösningen är helt lysande

- Ögonen stoppas av ett smutsigt fönster, medan ögat kan fortsätta genom rent glas, slutar Maxwell Gillingham Ryandet till huset Beautiful magazine.

Läs också:

Roteloft blev en mini-lägenhet

Här är ett bra fynd för huset

Kontrollera de smarta lösningarna i mini-lägenheten

Är detta världens dyraste barnvagn?

HYRA OCH PENT: Rena fönster gör rummet större. Foto: PHOTO: Colorbox

ADVERT

Mest populära