All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

10 HDMI och DVI-DVD-spelare

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nästan alla nya platt tvärgående har för närvarande en DVI eller HDMI-ingång, vilket sålunda gör det möjligt att föreställa sig den TV med digitala signaler.

För att dra full nytta av detta måste du också investera i en DVD-spelare med sådana utgångar, som hittills har reserverats för ett fåtal. Eftersom inte bara aktörerna har varit relativt begränsade, med startpriser på +/- 10 000 kr har det också varit mycket roligt.

Lyckligtvis är detta på väg att förändras.

Klicka här för att se bilder och priser för spelare från 1. 950 till 10.000 NOK!

- eller tryck här för att läsa mer om skillnaden mellan DVI och HDMI.

bättre val och billigare alternativ

- Ja, det är nu kommer allt mer prisvärda spelare med DVI och HDMI, säger Christen Frostad från Hi-Fi Klubben Oslo till DinSide. Även om valet av spelare i toppprisskiktet fortfarande är högt talar vi om två helt olika kundgrupper. Och för oss är det givetvis ett plus att vi nu kan erbjuda bra alternativ i alla prisklasser.

- Den stora fördelen med dessa spelare är att du inte behöver konvertera bildsignalerna, vilket ger bättre bildkvalitet. Vår billigaste alternativet som börjar på en 998 miljoner, och nästa alternativ är redan 2. 300. Båda dessa har en DVI-port, och är bra alternativ för dem som redan har investerat i en lägenhet.

Bokmärken för dig att köpa

HDMI kabel Visa mer

- De flesta DVD-spelare kommer att utrustas med HDCP-kryptering, är det därför viktigt att du ser till att din TV-skärm eller projektor klarar detta kryptering, säger Frostad. Om du sväljer här kan resultatet vara svart skärm.

- HDCP är en kopieringsstandard som finns i DVD-spelaren. När du ansluter via DVI / HDMI-ingång kommer således spelare frågar TV "du är godkänd för min digital bild?"

- Om din TV kan hantera HDCP standarden är redo för en perfekt hem ikväll. Men om svaret är nej, det kommer inte DVD-spelaren och TV: n är redo att kommunicera - och du kommer inte heller att få ljud eller video. Det är därför viktigt att du har kontrollerat detta i förväg, fortsätter Frostad.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- En annan punkt är avståndet du har från DVD-spelaren till din TV eller projektor.

I allmänhet kan man säga att det maximala avståndet på en DVI-kabel bör inte överstiga 10 meter, i praktiken bör vara mindre än detta. En HDMI-kabel kan dock sträckas till ca 15 meter, och bör därför vara valet för dem som har extremt stort vardagsrum, utgång Frostad.

  • Klicka här eller på länkarna till höger för att bläddra igenom priser och bilder av de olika aktörerna
  • eller klicka här för att läsa mer om skillnaden mellan DVI och HDMI.

ADVERT

Mest populära