All egendom: trädgård, kök, inredning >> Kök

10 Mat du bör alltid hålla i kylen

På en hektisk dag är det inte ovanligt att du glömmer att köpa allt du behöver för en hälsosam och full måltid. Därför bör ditt kylskåp alltid innehålla tillräckligt för att mata familjen, åtminstone över en viss standard.

Läs också: Här maten bör lämnas i kylskåp

Det är lätt att tro att maten är klar så länge man har kött och gønnsaker i frysen, men du kommer inte gå snabbt trött det? Ingenting är som att fylla, färska och goda ingredienser som blandar upp till en utsökt middag. Men när du först kommer i affären är det inte lätt att veta vad du ska välja med.

Obligatorisk mat

Hobby Chef Helle Öder Valebrokk blogger under namnet Helles Kitchen, och har blivit mycket populär för sina personliga recept och äkta ingredienser.

Läs också: Överlevande krydda örter på köksbänken

För henne några saker absolut nödvändigt i kylskåpet och ett par av livsmedel är något du kanske inte har tänkt på dig själv:

  • Grease
  • citron
  • Vin
  • Ginger
  • Chili
  • Egg
  • Bacon
  • Escape
  • Parmesan
  • Örter

- Med dessa ingredienser jag kan alltid göra en god måltid. Citron behov, till exempel för att ge syra till en maträtt, och ingefära jag använder dagligen i kokt vatten med honung och citronsaft som te, berättar Oder Valebrokk och tillägger:

- Bacon, vad är inte att gilla?

Foto: Getty Images

Kvalitetsmat

Vilka livsmedel borde du spendera lite pengar?

- Godt organiskt kött. Ska du äta det, bör du begränsa mängden och även behandla kött från djur som har levt ett bra liv, tror jag. När jag först köper kött köper jag kvalitet från leverantörer som jag litar på.

Läs också: 6 flikar du gör med skärbrädet

Vilka livsmedel kan du fördelaktigt köpa lite billigare?

- Frukt och grönsaker när de säljs, och till exempel paprika i ett paket. Inte mycket annat.

Öder Valebrokk säger också att hon inte föredrar att köpa dubbel, eftersom hon är angelägen om att inte kasta mat. Hon köper ofta i stället för att sitta med för mycket mat.

För frys

I frysen för hobbykakan hittar du svamp, bär och vilt- och lammkött under säsong.

Läs också: 11 geniala saker kan du frysa

Som alla foodie, hon alltid bra bacon liggande, och som upptagen matblogg lager och frys hon också upp extra delar som gör vardagen enklare.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära