All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

10 Misstag att undvika när man köper en ny bil

1. Låt dina känslor vila

När du kan simma för hundratusentals betalar du inte för att bli sönderdelad. Det är lätt att bli bländad av en glänsande, läcker och tilltalande doning i en utställningslokal som inte kan vara den bästa köp för dig. Lär känna bilens kvalitet, säkerhet, butikens service och de recensioner som bilen har fått i tester. Tänk om det här är den bil du verkligen behöver. Säljaren gör inte det här jobbet för dig. Han kommer bara sälja den här bilen.

2. Glöm inte att kolla marknaden.

När du går ut för en bil, borde du ha gjort dina läxor ordentligt. På Finn. nej meddelas över 98 procent av alla begagnade bilar som är till salu. Här sätter flera återförsäljare också sina demobilar och kampanjer. Det ger en god grund för att jämföra och kartläggning hastigheter, motorstorlekar, utrustningsnivå etc. Många av de återförsäljare som vi har varit i kontakt med, vilket bekräftar att de själva använder Sök. Nej för att ta reda på vad som är rätt marknadspris på en bil.

3. Hoppa inte över testkörningen

Testkörning är en av de viktigaste sakerna i inköpsprocessen. Visst alla bilar ser bra ut i broschyrer och teststationen kommer allvarligt att avslöja om det här är den bil du och familjen letar efter. Att köpa en bil från en broschyr kan vara en stor överraskning dagen då bilen visas på gården hemma. Kanske är det för litet, kanske går det för långsamt, har våta platser, dålig körförmåga, etc.

4. Glöm inte att pruta!

Bilindustrin jobbar ständigt för att klä sig bilköpare att priset i fönstret är det som gäller. Var noga med att ha hela listan över nuvarande kandidater med dig och argument med säljaren att hans pris är för högt. Avgör inte för priset på lådan och första erbjudandet! Är det en begagnad bil kan du ringa till en annan återförsäljare och fråga vad en liknande bil du tittar på är värt i gengäld. Då får du en indikation på vad din säljare har betalat för bilen.

5. Låt dig inte lura av smart finansiering

"Du rensar definitivt 3000 dollar i månaden", säger säljaren. Det kan inte vara så illa om du har fallit i nummer ett och blir kär i bilen. Men att komma överens om ett pris först, både på att köpa och eventuellt en som kommer att bytas ut, och då kan du börja diskutera finansieringsalternativ. I förväg bör du kolla checkbanker och låneinstitut och få ett lånekvitto. Då säger du inte ja, någon bilförsäljare drar ur lådan. Normalt en ökad inteckning finansiera din bil resulterar i en relativt låg extra kostnad per månad, men det totala priset blir så småningom högre än genom att ta upp en konventionell bil lån.Kontrollera även fraktregistret i Brønnøysund om bilen kan bli föremål för avgifter. (www. br.nr)

6. Se upp för "självklara" erbjuder

Utgående modeller, föråldrade varor och fordon som är i allmänhet svårt att sälja erbjuds ofta till mycket bra priser, och ofta med massor av extrautrustning. Ett företag som har levererat tillbaka som leasing bilar är inte en bilaffärs drömläge. Dessa kan tyckas vara mycket fördelaktiga med nya hjul, skidskåp och navigering i priset. Låt dig inte luras. Butiken gör inte detta för att vara trevligt för dig. De försöker bara att bli av med sin egen huvudvärk. Detta kommer att bli ditt problem nästa gång.

Undrar du vilka fel det går på din bil? Kolla in Autofil's Used Car Test Archive!

7. Säkerhetsutrustning

Det är viktigt att komma överens med alla nya säkerhetssystem när du köper en bil. På nya bilar är detta för det mesta okej, med några som fortfarande lurar på ämnet. Till exempel måste alla bilar vara utrustade med elektronisk stabilitetskontroll (ESP), och vi rekommenderar inte bilar som inte har den. Det är också viktigt att ha så många som möjligt krockkuddar och särskilt sido krockkuddar som räddar huvudet under kollision från sidan.

8. Undvik dyra extras

Det är viktigt att inte luras att köpa massor av redskap som du inte behöver och som inte är viktiga för bilens andrahandsvärde. Det är viktigt att ta med komfort och säkerhetsutrustning när du köper en bil, och "rätt" utrustning kan vara värt pengarna. Tänk innan du köper följande utrustning som kan vara tilltalande för dig, men du behöver inte nödvändigtvis har något kvar när bilen ska säljas på nytt. Undvik saker som kallas rökare paket, belysningspaket, uppgraderade läder kvalitet, velourmatter, kraftfull stereo, säte massage, dekorationer och nonsens utan betydelse, påkostade hjul etc. Listan över sådana saker är lång tid det kan höja priset med flera hundra tusen. Vi har kört många bilar från Audi, BMW och Mercedes som kostar över 300.000 mer på grund av alla förbättringar.

9. Kontrollera värdet på din nuvarande bil

Om du behöver byta bil hos en återförsäljare är det viktigt att ta hand om det. Om du byter ut en Toyota från en Toyota-återförsäljare kan det vara bra, men kontrollera priset på ett föremål i många butiker. Det kan fluktuera mycket bra och inte en Volkswagen-återförsäljare är mycket upphetsad över en gammal Kia. Då är värdet satt lågt och du lär dig på den svåra vägen hur du betygsätter en bil. Då hör du hur tragisk din bil är och hur lite det är värt. Lacken kommer att sys med lupe och eventuell mikrokavitet kommer att orsaka stora kronavskrivningar. Var noga med att sälja bilen själv. Du får ofta mer kvar genom att sälja den privat. Kom ihåg att återförsäljaren beräknar vinster på bilen, kanske även för en begagnad bilgaranti. Du måste betala för det.

10. Underhålls- och servicehistorik

Vid köp av en begagnad bil är det viktigt att kontrollera all underhålls- och servicehistorik. Även en kvalitetsbil kan vara en eländig bekant om den inte har fått regelbundet underhåll.Kontrollera serviceboken noggrant och se om allt är gjort korrekt. Märkta butiker kostar pengar, men är också värda ett tag när bilen ska säljas igen. Det är också ett stort plus att bilen nyligen har blivit EU-godkänd och / eller NAF-testad.

ADVERT

Mest populära