All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

10 Råd om rådjur

Hjort är vackra djur. Men de kan ta reda på att göra en hel del skada på din gård. Kontrollera dessa tio tips:

1. Fierde

Ställ staket runt fastigheten eller delar av den. Hjorten hoppar högt, så det borde vara mellan 1, 6 och 2 meter högt om det är att hålla djuren borta. En skigard med höga stolpar som blir täta blir ett bra alternativ.

2. Wild netting

Svart plastbana runt fastigheten kan vara ett rimligt alternativ till staket. Se olika alternativ på www. Alloxa. se. Inte så bra, men effektivt.

3. Pekade pinnar

Placera spetsiga eller prickade pinnar runt de växter du vill skydda. Hjortan väljer frittstående växter istället för att riskera att fastna fast.

4. Nätverk

Nätverk för att hålla fåglar borta från moral och plommon kan också skydda träd och buskar mot hjort.

5. Nätverk

Tulpaner är särskilt attraktiva på våren och sällan står ensamma. Sätt hägn av höns runt låg tillväxt så att hjortan inte kommer. Alternativt en fågelbur utan botten eller flätade stjälkar av pilen.

6. Hår

Häng upp håret från frisören eller från hunden. Lukten kan hålla djuren på avstånd.

7. Vattenspridare

Från Förenta staterna är det möjligt att importera fågelskramper som rör sig och sprutar vatten. Uppfinningen bör vara ofarlig men effektiv. Se www. Contech-inc. com.

8. Valda växter

Välj växter som hjortar ogillar, som pioner och avslöjar klockor. De gillar inte heller hortensior eller rosa rugosa.

9. Fågelsköldkrämpa

Ställ upp en fågelskräm. Metallbitar som blinkar i vinden eller enheter som gör ljud kommer också att verka skrämmande.

10. Vond lukt

Blanda blodmjöl med vatten och tillsätt några droppar salmiakk. Häll kryddblandningen över små bitar av oas som sätts ihop med plantorna. Lukten håller hjortan borta, men det måste upprepas regelbundet. varannan vecka. Alternativt kan du vattna växterna med en blandning av ägg, tabasco, vitlök och vatten som körs i en blandare - och stå sedan för jäst i fyra dagar. Från www. raodor. com, du kanske kan köpa en färdig doft som heter Rå'odör.

ADVERT

Mest populära