All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"1, 5 Ton morter plus vatten ska transporteras till andra våningen"

  • Detta är en del av Vi i Villas-serien som följer Talmos familj mot ett helt nytt hus. Se allt om hjälp, vi bygger hus här. Både Vegard och Nina har upptagna jobb, och det kräver deras engagemang i byggprocessen. Läs mer om familjen här. I januari tog Vegard därför två veckor för att gå med i arbetet:

Januari 2017:

Dagen började klockan 07. 30. Snickarna körde redan. Det tog inte många minuter innan Fredrik (masonen) och en av hans kollegor kom på plats. Vi riggerade med murskopa och mixar. Det fanns redan 30 påsar på 25 kg placerade inuti huset, men Fredrik hade också tagit 30 till.

Det finns 1,5 ton morter plus vatten som ska transporteras upp till andra våningen. Det var bra han tog med en kollega, så vi är minst två som kan bära.

Fredrik gick in i badrummet med olika murverk. Vi började med att lägga lite konkret spridning i badrummet för att först få förstärkt något förstärkt. Sedan fick vi den upphöjda rustningen med värmekablarna något upp från golvet.

Läs också:

Vad kostar det att ha en hund eller en katt?

Det är inte gratis att ha hundar, katter eller andra husdjur. Här hittar du en översikt över vad det kostar olika husdjur att kosta dig.

Ett nätverk av värmekabel väntar på att vara täckt med betong.

Sedan började Fredrik kasta duschen. Vi skulle ha en liten nisch på en cm ner i duschzonen, så lejonen låg helt i botten. Gjutet blandades relativt torrt, så det var trevligt att forma med en moth cirkel.

Fredrik låt viper rida ner på lirierna för att räta ut golvet. Sedan var det en runda pussebrett så att betongen var så våt och helt klar. Det var ett perfekt resultat. När skymningszonen var jämn och snygg, knuffades ett par klackar för att skapa kanten av nischerna.

  • Har du en ordentlig dusch i badrummet? Läs mer här.

Medan Fredrik formade betongen, fortsätter vi fortfarande att hålla skopan på skopan med betong. Blandaren gick stadigt. Det var fortfarande att dra på säckarna av mortel, medan det område som hade gjutits var större och större.

Läs också:

Hur man skriver en byggnadstillägg godkänd av kommunen

Att ansöka om en kommun att bygga bostäder kan ta lång tid och kosta mycket. Denna guide visar därför vad du ska göra för att processen ska gå så mycket som möjligt ...

Det fanns fortfarande diskussion mellan killarna om vi hade tillräckligt med murbruk. 60 påsar ska hålla, men det är klart att om golvet hade blivit lite för tjockt på en kvadrat på 15 kvadrat, skulle påsarna gå fort. Fredrik var väldigt lugn att detta skulle vara för evigt. Och helt rätt, när vi hade kommit lite över halvvägs på golvet, hade vi tillbringat mer än 30 påsar, så det var bara 28 kvar.

  • Läs också: Hur mögelkällor golv.

Efter lunchen var det ett slag i blandningar av blandningar. Golvet bildades snabbt till dörren. Efter några timmar kunde vi börja tvätta utrustningen medan Fredrik slutade. Resultatet var adjö. 15 kvadratmeter golv med fall mot svala och nisch och komplett paket.

Missa inte fortsättningen av byggprojektet - håll dig uppdaterad via vårt nyhetsbrev!

Läs också:

7 grepp som ökar husvärdet

Om du säljer eller värderar värdet på ditt hem borde du göra dessa förberedelser innan du bjuder in fastighetsmäklare eller potentiella köpare.

ADVERT

Mest populära